Pole Fitness, una dintre cele mai eficiente metode de slăbit

Pole Fitness, sau fitness-ul la verticală (practicat cu ajutorul unei bare), este un mod distractiv de a pierde în greutate și se pot arde până la 500 de calorii pe sesiune.

Pole Fitness-ul este o combinație între aerobic, yoga și pilates și îți pune în mișcare toate grupele de mușchi, îmbunătățește forța și crește flexibilitatea. Această disciplină este o modalitatate excelentă de a-ți depăși limitele (în ceea ce privește un antrenament clasic la sală), dar, în același timp, e un motiv în plus de a te relaxa.

Pole Fitness-ul nu este ceva nou – totul a început în India, acum 800 de ani, odată cu sportul tradițional „mallakhamb“, principiile acestuia constând în combinația dintre rezistență și forță, folosind o bară de lemn.

Principalele beneficii ale Pole Fitness-ului

Reduce durerile musculare și de spate, care apar odată cu înintarea în vârstă;

Ajuta la îmbunătățirea sistemului de circulație, mai ales pentru persoanele care petrec foarte mult timp la birou, în fața calculatorului;

Elimină stresul și te face mai încrezătoare în propriile puteri;

Ajută la diminuarea insomniei;

Te va face să te simți fantastic și să-ți depășești limitele, barierele!

Cu cine practicăm Pole Fitness?

Nadia Buduruși (foto) este singurul antrenor certificat de Federația Internațională de Pole Fitness. Artista acrobată are o experiență de peste 20 de ani în arta circului (chingi, cerc, trapez, acrobație la sol și contorsionism), din palmaresul ei făcând parte Locul al treila la European Pole Dance Contest – Blackpool 2015, Locul al doilea la Italian Pole Dance Contest 2015, Premiul de excelență pentru acrobație aeriană la Festivalul de Circ de la Monte Carlo 2001 și Bronzul la Festivalul de Circ din Paris, 2002.

Sportiva face parte din echipa unui studio de fitness din București și recomandă Pole Fitness-ul oricui – femei, copii, chiar și bărbați, fără să fie necesară o pregătire anume ca să practice acest tip de mișcare. Tot ce trebuie e buna dispoziție și o sală de fitness care să dețină o zona specială unde sunt montate bare, un lucru esențial pentru vertical fitness. Însă trebuie avut grijă deoarece este un sport riscant dacă nu este practicat alături de un instructor, cel puțin la primele ședințe.

 

 

sursa: unica.ro

Certificat Web norton safe web valid rss rogers Revista Presei ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! ziare ziare.org