Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci trei ouă pe zi

Cu toate că Organizaţia Mondială a Sănătăţii ne sfătuia să ne limităm consumul de ouă, deoarece acestea măresc nivelul colesterolului şi pot fi dăunătoare pentru sănătatea noastră, studii recente au demontat această ipoteză. Explicaţia? Un ou conține 180-186 mg de colesterol, în timp ce ficatul poate genera 1000-2000 mg de colesterol în fiecare zi. Dacă dieta ta este bogată în colesterol, ficatul se poate adapta și cantitatea de ouă nu va mări nivelul de colesterol, ci va fi substituit cu celălalt.

Sunt bogate în nutrienţi
Fiind considerat cel mai complet aliment, oul abundă în nutrienţi precum vitaminele A, B12, B2 şi B6, acid folic, fier, fosfor, magneziu, iar lista poate continua.

Produc colesterol bun
Ouăle produc, într-adevăr, o cantitate însemnată de colesterol (186 mg/ou), însă este vorba de colesterol bun (HDL), care nu numai că nu aduce niciun prejudiciu organismului, dar îl ajută să producă mai multă vitamina D şi hormone, cum ar fi testosteron, estrogen şi cortizol.

Stimulează activitatea cerebrală
Datorită conţinutului de choline din compoziţia sa, oul stimulează activitatea cerebrală şi îmbunătăţeşte memoria.

Îmbunătăţesc vederea
Ouăle conțin cantități ridicate de luteină și de zeaxanthină, substanţe excelente pentru protejarea retinei de razele ultraviolete. De asemenea, pot micșora riscul de a face cataractă cu până la 50%.

Întăresc muşchii
Ouăle sunt o sursă importantă a proteinelor de calitate, două ouă fiind echivalentul unei bucăţi de carne şi nu trebuie să îţi mai faci griji de grăsimile şi acizii graşi din carne.

Întăresc sistemul osos
Ouăle au în compoziţia lor o cantitate însemnată de vitamina D, vitamină cunoscută pentru creşterea aportului de minerale şi calciu în organism. Astfel, un consum regulat de ouă te ajută să ai oase mai puternice.

Te ajută să slăbeşti
Numeroase studii au arătat că un consum regulat de ouă la micul dejun ajută la reducerea indicelui de masă corporală, asta pentru că ouăle sunt alimente săţioase şi bogate în proteine.

 

 

sursa:unica.ro

Certificat Web norton safe web valid rss rogers Revista Presei ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! ziare ziare.org